Ovog ljeta prvi dječji festival ‘Otočki kanarin’

Ovog ljeta prvi dječji festival ‘Otočki kanarin’

PREKO – Otok Ugljan ovog ljeta bi trebao dobiti prvi dječji festival. Naime, Udruga „Stihovi i Note“ u suradnji s Melodija d.o.o raspisuje natječaj za 1. Dječji festival „Otočki kanarin“ Kukljica 2015.

Prema najavi organizatora, na festivalu će se natjecati mladi pjevači amateri te se ovim putem pozivaju svi zainteresirani talentirani pjevači u dobi od 10 do 19 god. da se prijave na audiciju koja će se održati 6. lipnja 2015. u Multimedijalnoj dvorani Općine Kukljica u 16 sati.
 
Na festivalu „Otočki kanarin“ mladi će imati prilike predstaviti se publici, izraziti svoj talent izvodeći skladbe po svom izboru omiljenih hrvatskih ili stranih afirmiranih pjevača.Festival je natjecateljskog karaktera.
 
Dodjelit će se nagrade za najbolji scenski nastup, nagrada za najbolju interpretaciju, nagrada stručnog žirija, nagrada publike i prva nagrada „Otočki kanarin“.
 
Svrha i cilj ovog festivala je okupljanje djece i mladih zadarskog arhipelaga i djece i mladih s kopna, poticanje na razvijanje glazbenog izražavanja kako bi mladi svoje slobodno vrijeme oplemenili dodatnim, korisnim i zanimljivim aktivnostima na način da kroz ovaj festival razvijaju kreativne glazbene sposobnosti kroz glazbu, ples i koerografiju.
 
Dječji festival „Otočki kanarin“ svaku sljedeću godinu održao bi se u drugom mjestu tj. na području Općina otoka Ugljana i Pašmana, a i šire s ciljem da doprinese razvoju kulturno-zabavnih programa tijekom turističke sezone stvaranjem prepoznatljivog imidža na našim otocima.
 
Pravo na sudjelovanje imaju svi natjecatelji  djeca i mladi u dobi od 10 do 19 godina, a prijave za festival treba isključivo slati na e – mail udruge „Stihovi i Note“ stihovizdnote@gmail.com ili u inbox Facebook stranice udruge „Stihovi i Note“.
 
Kandidati mogu nastupati kao solo, u duetu, triju, kvartetu te imaju pravo na koerografiju po svom izboru.
 
Prijava mora sadržavati:
 
– ime i prezime izvođača/interpreta,
– datum i godina rođenja,
– ulica i kućni broj,
– mjesto,
– kontakt podaci telefon, mobitel i email,
– naziv skladbe koja bi se izvodila,
– suglasnost roditelja.

Datum održavanja festivala koji je zamišljen da se održi u srpnju ili kolovozu 2015. godine, a bit će usaglašen s izvođačima koji su prošli audiciju i u dogovorom s lokalnom vlasti.
 
foto: Adam Vidas