Na brodskoj liniji “Dora”, autobusi u Gaženici svakih pola sata

Na brodskoj liniji “Dora”, autobusi u Gaženici svakih pola sata

PREKO – Kako su izvijestili Agencija za obalni linijski pomorski promet i Jadrolinija, u ponedjeljak, 30. ožujka 2015. uspostavit će se državna brodska linija 409 Zadar – Preko.

Nakon višetjednog nagađanja, objavljen je novi plovidbeni red i službeno potvrđeno da će do okončanja natječaja, koji je raspisan 27. veljače 2015. godine, liniju privremeno održavati Jadrolinija motornim brodom “Dora”, sa 320 putničkih mjesta, a ne kako je prije dva tjedna najavljeno hidrobus “Lara.  Linija će se održavati s učestalošću od devet polazno-povratnih putovanja od ponedjeljka do petka, pet polazno-povratnih putovanja subotom te šest polazno-povratnih putovanja nedjeljom u izvansezonskom razdoblju. U sezoni će se učestalost putovanja povećati.

Trajektni promet seli se u Gaženicu, a kako nam je potvrdio kapetan Ivan Franičević, ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet, s Liburnijom je dogovoreno da će autobusi s Autobusnog kolodvora u Zadru prema Gaženici kretati svakih pola sata, po potrebi i češće. Za novu autobusnu liniju Liburnija je nabavila dva nova niskopodna autobusa.

Red plovidbe trajekta na liniji Gaženica – Preko ostaje isti, a ovdje donosimo novi plovidbeni red brodske linije 409 Zadar (Poluotok) – Ošljak – Preko http://www.agencija-zolpp.hr/Portals/12/download/409_Zadar_Preko_30_03_2015.pdf