KK Otok Ugljan: Dva gostovanja, jedna pobjeda

KK Otok Ugljan: Dva gostovanja, jedna pobjeda

PREKO – Košarkaši Otoka Ugljana natjecanje u Ligi za prvaka u B-1 ligi jug otvorili su s dva gostovanja. U Poličniku su tijesno poraženi, dok su na neugodnom gostovanju kod drniškog DOŠK-a upisali vrlo važnu pobjedu…

Igrači Ljuba Šoše relativno uspješno otvorili su doigravanje u B-1 ligi jug. S dva teška gostovanja vratili su se s jednom pobjedom te će pitanje prvaka rješavati u svojoj dvorani. Prema svemu sudeći 3 domaće pobjede osigurat će im naslov prvaka.

Otočani su u četvrtak u vrlo neizvjesnoj zavrnici poraženi na gostovanju u Poličniku 86-83, da bi u nedjelju u Drnišu upisali vrijedna dva boda slavivši kod DOŠK-a 81-74. 

Utakmice su ponudile posve oprečnu priču. U Poličniku su vodili cijelo prvo poluvrijeme, imali plus 10 na kraju druge četvrtine. U nastavku je uslijedio pad, domaćini su povezali nekoliko trica, preokrenuli utakmicu i na kraju zasluženo slavili.  

U Drnišu je pak, domaćin vodio prvi dio susreta (plus 11 na poluvremenu), da bi Otok Ugljan drugo poluvrijeme otvorio zonom što se pokazalo nerješivom enigmom za domaću momčad. Igrači Ljuba Šoše primili su samo 23 kosa u drugom poluvermenu, pogodili gotovo sve otvorene šuteve te mirno priveli utakmicu kraju.

Sve u svemu, možemo biti zadovoljni. Uzeli smo jednu gostujuću pobjedu, što je bilo iznimno važno jer smo u doigravanje ušli s pobjedom viška u odnosu na konkurente. Pred nama su još četiri utakmice, a s tri domaće pobjede gotovo sigurno smo prvi. Vjerujem da to možemo i pozivam navijače da nas podrže u što većem broju, poručio je jedan od iskusnijih igrača i ljubimac ženskog dijela publike Jere Mašina.

 
Poličnik – Otok Ugljan 86-83 (21-26, 14-19, 34-21, 17-17)
 
OTOK UGLJAN: Marcelić, Mašina 17, Segarić 16, M. Šoša 6, Perin, Piasevoli 2, A. Šoša 14, Bašić, Mišić 18, Sorić, K. Šoša 10.

DOŠK – Otok Ugljan 74-81 (27-20, 24-20, 11-17, 12-24)

OTOK UGLJAN: Mašina 13, M. Šoša 5, A. Šoša 9, K. Šoša 15, Mišić 9, Segarić 12, Bašić, Piasevoli 14, Sorić.