Početak nove sezone u Olive Island marini

Početak nove sezone u Olive Island marini

SUTOMIŠĆICA – Zimsko zatišje, barem kad je o turistima riječ, na otocima ponekad traje i do kraja svibnja. Ono malo vikendaške užurbanosti  oko Uskrsa tek je nagovještaj rane predsezone. Otkad je prije nepunih godinu dana otvorena obnovljena Olive Island marina u Sutomišćici, kalendarska pred i posezona na otoku Ugljanu produljila se barem za dva mjeseca. U prilog tome govori i podatak da je ovih dana u u sutomiškoj vali užurbano kao na početku sezone. „Mi smo prvi vjesnici proljeća“, u šali komentira Toni Antišin, direktor Olive Island marine, koji s najbližim suradnicima dovršava posljednje pripreme prije današnjeg otvorenja Olive Garden restorana.

– Iako je lanjska sezona službeno završila u studenome, mi zapravo nismo predahnuli, osim nekoliko tjedana nužnih za odmor u prosincu i prvim danima siječnja. Otvaramo ranije nego što je možda uobičajeno na otocima, a sve kako bismo se što više približili dugoročnom cilju da restoran u budućnosti radi cijelu godinu i da ne ovisi jedino i isključivo o nautičkoj sezoni. Kada smo prošle godine počeli, željeli smo da Olive Garden restoran postane nezaobilazno mjesto za uživanje u kvalitetnoj i pristupačnoj gastronomskoj ponudi našim, domaćim ljudima s otoka. Danas možemo biti i te kako zadovoljni jer se upravo to i dogodilo, a o tome svjedoče i brojke. Među stalnim gostima restorana i bara 50 posto bilo je stalnih gostiju marine, 25 posto otpada na domaće ljude, a 25 na turiste, objašnjava Antišin.

Restoran Olive Garden, koji na terasi može primiti 86 gostiju, a u unutarnjem, grijanom dijelu 40, bit će otvoren od 13 do 23 sata, a bar od 8.30 do 23, ali, napominje direktor, ako ima gostiju nikoga se neće tjerati van točno u 23 sata. Jelovnik će se i u ovoj sezoni temeljiti na domaćoj, mediteranskoj kuhinji , uz dodatak popularnih internacionalnih mesnih jela, a svaki dan na meniju će biti barem dva tzv. domaća jela po popularnim cijenama.

– Ponuda u restoranu ostat će više-manje ista, ono što će se mijenjati odnosi se ponajprije na neke sitnice, jela će biti začinjena novim dodacima, s drukčijom dekoracijom … I cijene će za većinu jela biti na lanjskoj razini, osim nekih specijaliteta, poput, recimo, bifteka koji je lani bio 110, a ove će sezone stajati  130 kuna. Među najpopularnijim i najtraženijim jelima lani su bili riblja plata za dvije osobe i pašta s jastogom, među predjelima plata Sutomiška užanca, a od jednostavnijih jela najtraženija je bila pizza. Na vinskoj karti imat ćemo zastupljene sve hrvatske regije te nekoliko poznatih austrijskih vinara. Petkom i subotom goste će zabavljati klapa i saksofonist, a, evo, drago mi je što mogu najaviti da će večeras na otvorenju nastupiti klapa Boduli, kaže prvi čovjek marine koja je lani dobila najveće strukovno priznanje – proglašena je najboljom malom marinom u Hrvatskoj.

Kako je imperativ vlasnika Hane i Petera Dermote te cjelokupne uprave bio stalni rast kvalitete, Olive Island marina u novoj će sezoni gostima ponuditi bazen s barom, novouređeno sunčalište iznad restorana, malu plažu i trgovinu s nautičkom opremom. Bazen će moći koristiti nautičari te stalni gosti restorana i bara.