Mladi, prijavite se na Laboratorij ideja i pokrenite promjene!

Mladi, prijavite se na Laboratorij ideja i pokrenite promjene!

PREKO – Laboratoriji ideja su europske platforme koje mladima daju priliku da realiziraju svoje ideje. Jedan laboratorij bit će organiziran u Zagrebu, a najbolji sudionik osvojit će put u Bruxelles.

Laboratoriji ideja mladima pružaju priliku da stvore konkretne prijedloge za akciju i promjenu. Hrvatski labos okupit će 20 mladih iz cijele Hrvatske koji će se upoznati online, sami odabrati jednu od četiri predložene teme, naći se 23. i 24. ožujka 2015. godine u Zagrebu i uz podršku trenera osmisliti koncept ideje u 300 riječi, a po želji svoju ideju prikazati i kratkim spotom, fotografijom, stripom…

Nekoliko je tema kojima se eksperimentira u Laboratoriju ideja:

– inovativni načini povećanja prilika za zapošljavanje mladih – Kako do posla s (ni)malo iskustva?

– sjajne poduzetničke ideje za poboljšanje života mladih – Pametno, uključivo i održivo poduzetništvo – je li to uopće moguće? Čemu služe socijalna poduzeća i neprofitne udruge?

– kako mlade opet zainteresirati za politiku – Zašto ipak treba otići na izbore i je li zaokruživanje listića jedini način sudjelovanja u donošenju odluka?

– angažiranje mladih Europljana u pitanjima razvoja – Što misliš o globalnim europskim temama – solidarnosti, zaštiti okoliša, trgovini? Kome to je, a kome bi trebalo biti važno?

Sudionici dobivaju priliku da budu pokretači promjena. Svim je sudionicima osiguran put u Zagreb, smještaj u središtu grada i prehrana. Jedan predstavnik laboratorija osvojit će i put u Bruxelles, gdje će zajedničku ideju predstaviti značajnoj publici sjedišta Europe za trajanja Europskog tjedna mladih u svibnju 2015. godine. Prijaviti se mogu zainteresirani mladi u dobi od 18 do 30 godina.

Rok za prijavu je 15. ožujka 2015. godine. Više informacija možete saznati ovdje http://europa.eu/youth/croatia/event/49/23597_hr
 
Fotografija HSPF.info