Zatvorene prijave na 6. Sajam otočnih proizvoda Tkon‏

Zatvorene prijave na 6. Sajam otočnih proizvoda Tkon‏

PAŠMAN/PREKO – Zatvorene su prijave za 6. Sajam otočnih proizvoda Tkon zbog ograničenosti kapaciteta prostora na Sajmu, a koji će se održati za vrijeme manifestacije Škraping 7. i 8. ožujka. Prijavljeno 37 izlagača nositelja oznake „Hrvatski otočni proizvod” sa otoka: Pašmana, Hvara, Brača, Korčule, Visa, Murtera, Raba, Paga, Dugog otoka, Ugljana, Oliba, Lošinja i poluotoka Pelješca.

Po broju izlagača nositelja oznake „Hrvatski otočni proizvod” ovaj Sajam se ubraja među najveće Sajmove ovakve vrste u Dalmaciji a drugi je po veličini u Hrvatskoj, nakon Sajma „Hrvatskog otočnog proizvoda” koji se održava u Zagrebu za vrijeme Božićnih blagdana.

Na Sajmu će nastupiti i izlagači sa otoka Pašmana, Dugoga otoka i Silbe koji još nemaju oznaku HOP te Gosti Sajma, izlagači iz Zadra, Biograda na Moru, sv. Filipa i Jakova i Zagreba, 22 izlagača.

Lista izlagača sajma

Svečano otvorenje Sajma otočnih proizvoda je 7. ožujka u 10:10 u Tkonu na Mulu, nakon starta Škraping utrka Challenger i Light.

Na Sajmu će nastupiti: Tovareća mužika iz Sali, Klapa „Školji”, Folklorna skupina „Krajke” a poseban nastup za izlagače će imati KUD „Kunjka” u restoranu „Đardin”,

Svečani Program dodijele Zahvalnica izlagačima Sajma je 07.03. u restoranu „Sovinje” u Tkonu u 20:00 sati sa Zabavnim Programom. Dodijeliti će se i posebne Diplome za najbolji otočni proizvod i suvenir 6. Sajma otočnih proizvoda u suradnji sa Hrvatskom udrugom kreativnih amatera.

Voditelj Programa je Mario Petreković.

Za izlagače Sajma organiziran je poseban Program događanja, u nedjelju 08.03. od 09:30 u Centru za kulturu u Tkonu održati će se radionica na temu „Hrvatski otočni proizvod”, predavač gđa. Ljubica Ajduković Ugarković, voditeljica Službe za politiku razvoja otoka, u 10:15 predstava na Tkonskom narječju u 10:15-11:00 sati u Domu kulture Tkon.

U 11:00 sati planiran je posjet nositeljima oznake HOP otoka Pašmana, posebnim autobusom.

Organizatori Sajma otočnih proizvoda Tkon su: Jku „Prvenj”, Općina Tkon i Turistička zajednica Općine Tkon.

Pokrovitelji Sajma su: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo poljoprivrede i Zadarska županija.

Više Informacija na Linku:  http://sajam.tkon.hr/zatvorene-prijave-na-6-sajam-otocnih-proizvoda-tkon-za-vrijeme-manifestacije-skraping/