Drugi poraz sezone: Košarkaši pali u Makarskoj

Drugi poraz sezone: Košarkaši pali u Makarskoj

PREKO – Košarkaši Otoka Ugljana ubilježili su drugi ovosezonski poraz u B-1 ligi jug. Na teškom gostovanju u Makarskoj domaća Amfora nakon neizvjesne završnice slavila je rezultatom 76:74…

Unatoč porazu KK Otok Ugljan zadržao je vodeće mjesto na ljestvici B-1 lige jug, a u idućem kolu situacija na vrhu ljestvice mogla bi se uvelike riješiti jer u Preko stiže jedan od glavnih konkurenata za prvo mjesto – drniški DOŠK.

U Makarskoj je otočane dočekao iznimno motivirani domaćin koji se s novim trenerom Nenadom Videkom želio revanširati igračima Ljuba Šoše za poraz (55:50) iz prvog dijela prvenstva. Goste je dugo vukao raspoloženi Segarić koji je ukupno ubacio 27 poena, da bi mu se u samoj završnici pridodalo još nekoliko igrača, pa su u zadnju minutu ušli s 5 poena prednosti. Makarani tada rade preokret s dvije uzastopne trice, a Otok Ugljan imao je priliku u posljednjem napadu doći do pobjede. Nažalost, Martin Šoša promašuje tricu, a kapetan Ante Šoša odbijenu loptu nije uspio ubaciti u koš pa je slavlje domaćina moglo početi. 

– Šteta zbog poraza, jer smo imali veliku prilku u završnici dvoboja upisati novu pobjedu. O svemu je odlučivala jedna lopta. Njima je ušla, nama nije i nema nam druge nego im čestitati na pobjedi. U sljedećem kolu stiže nam DOŠK iz Drniša i pobjeda u tom dvoboju iznimno nam je važna i dat ćemo sve od sebe da je ostvarimo, rekao nam je jedan od iskusnijih igrača Otoka Ugljana i ljubimac navijačica kluba Jere Mašina. 

Uz spomenutog Segarića sa 27 ubačaja, kod Otoka Ugljana napadaćki raspoloženi su bili i Mišić koji je ubacio 18, te K. Šoša sa 12 poena.

KK Amfora – KK Otok Ugljan 76:74 (19:15, 17:19, 24:25, 16:15)

Otok Ugljan: Mašina 5, M. Šoša 8, Bašić, Segarić 27, Perin, K. Šoša 12, A. Šoša 4, Mišić 18

B-1 liga jug, nepotpuna ljestvica nakon 10. kola:

1. Otok Ugljan 7-2

2. DOŠK 5-2

3. Dalmatia Lionsi 4-4

4. Amfora 4-4

5. Poličnik 3-4

6. D. Petrović 3-4

7. Metković 1-6