Djevojčica Ena Škoda prohodala i vratila se kući

Djevojčica Ena Škoda prohodala i vratila se kući

PREKO/POVLJANA – Djevojčica Ena Škoda vratila se kući u Povljanu iz bolnice Orthopädisches Spital Speising u Beču, gdje je 16. siječnja, na svoj šesti rođendan, bila podvrgnuta operaciji kosti lijeve potkoljenice.

– Na iznenađenje dr. Franza Grilla i cijelog liječničkog tima, Ena je bez ikakvih problema i bolova prohodala uz pomoć hodalice, a i cijeli postoperativni tijek prošao je iznimno dobro, tako da smo se kući vratili dva dana prije nego što smo planirali, kažu uzbuđeni roditelji Ivana i Marino, koji su na povratku u Povljanu jedan dan proveli u Zagrebu kako bi u HZZO-u ostavili svu dokumentaciju o operativnom zahvatu.  Za 30 dana na adresu obitelji Škodna stići će troškovnik i tek tada će se znati koliko je staja operacija, a koliko boravak u bolnici i liječenje. Na prvu kontrolu u Beču moraju se javiti 12. veljače, tada će Eni snimiti nogu i znat će se kakvo je zapravo stanje te kakvu rehabilitaciju mogu očekivati.

Za pomoć hrabroj Eni Škoda dosad je na humanitarnom koncertu u Kalima prikupljeno 25.000 kuna, u Povljani je na malonogometnom turniru  skupljeno dodatnih 8000 kuna, a na posebnoj telefonskoj liniji još 37.270,40 kuna. Budući da je obitelji Škoda financijska pomoć i dalje potrebna novac se može donirati uplatom na poseban račun IBANHR4624020063102794848 na ime Ena Škoda.