Santa Fe prvak prvog otočnog turnira za odbojkašice

Santa Fe prvak prvog otočnog turnira za odbojkašice

PREKO – U školskoj dvorani u Preku proteklog je vikenda održan prvi turnir u odbojci za ‘djevojke, žene, majke i bake’ koji su organizirale agilne djevojke iz amaterskog kluba Brze i žestoke. Na turniru je zaigralo 7 ekipa s otoka podijeljenih u dvije skupine, a na kraju je naslov prvih pobjednica turnira otišao u ruke ekipe Santa Fe iz Sutomišćice.

Iz redova pobjednica je i najbolja igračica turnira Lucija Pavin, a organizatori su, uz nagrade svim ekipama, dodijelili još podosta zanimljivih individualnih nagrada, primjerice, za igračicu koja se najviše ozlijedila, za najveći doprinos ekipi, za fair play te za – najbolji osmijeh… 

Cijela priča je krenula prije nekoliko mjeseci kada smo u dogovoru s upraviteljem školske dvorane, Darijem Korenovom, počele rekreativno igrati odbojku u vikend terminima. U početku nas je bilo desetak, ali već kroz nekoliko tjedana, igranje odbojke toliko se populariziralo među ženama iz naše općine da smo naposljetku odlučile organizirati turnir. Naravno, imali smo u tome i potporu Općine Preko, kao i Turističke zajednice, a vrlo brzo se uključio i velik broj sponzora s otoka’, kaže nam jedna od organizatorica Ana Jakić Smud.

Turnir je okupio i velik broj znatiželjnika na tribinama, a finalna utakmica ponudila je rezultatsku neizvjesnost. Domaćice turnira Brze i žestoke osvojile su prvi set, da bi ekipa Santa Fe kreirala preokret i nakon velike borbe u konačnici slavila rezultatom 2-1 u setovima…

 

Neke ekipe su se došle, prije svega, dobro zabaviti, dok su neke ovaj turnir shvatile dosta ozbiljno. Imali smo i novčane nagrade za prve tri ekipe koje su otišle u humanitarne svrhe. Posljednje plasirana ekipa Poljane, pak, dobila je mjesec dana besplatnog korištenja fitness kluba Nicolette, kako bi se do novog turnira što bolje pripremile. Nadamo se da će ovaj turnir prerasti u tradiciju, a sve žene s otoka koje bi nam se željele priključiti pozivamo da dođu na nedjeljne treninge jer će se, sasvim sigurno, uz rekreaciju i dobro provesti’, zaključuje Jakić Smud.
 
   
REZULTATI:
 
Skupina A:
Poljana – Sontule 23:25 
Zdrače  – Santa Fe 10:25 
Poljana – Zdrače 21:25 
Sontule – Santa Fe 17:25 
Zdrače – Sontule 14:25 
Santa Fe – Poljana 25:10 
 
1. Santa Fe 3-0
2. Sontule 2-1
3. Zdrače 1-2
4. Poljana 0-3
 
 
Skupina B:
A je to – Gušterice 25:21 
Gušterice – Brze i žestoke 16: 25 
Brze i žestoke – A je to 25:22 
 
1. Brze i žestoke 2-0
2. A je to 1-1
3. Gušterice 0-1
 
Polufinale:
Santa Fe – A je to 25:5, 25:7
Brze i žestoke – Sontule 20:25, 25:17, 15:12 
 
 
Za 3. mjesto:
Sontule – A je to 25:14 25:18 
 
Finale:
 
Santa Fe – Brze i žestoke 20:25, 25:16, 15:4 
 
Individualne nagrade:
 
Najbolja igračica: Lucija Pavin (Santa Fe); 
Najbolji osmijeh: Kristina Marfat (A je to); 
Igračica koja se najviše ozlijedila: Mateja Vidov (Brze i žestoke); 
Najveći doprinos ekipi: Sanja Jerolimov (Sontule); 
Fair play: Irena Radaković (Zdrače);