KK Otok Ugljan jesenski prvak B-1 lige

KK Otok Ugljan jesenski prvak B-1 lige

ZADAR – Pobjedom u posljednjem, jesenskom dijelu, nad momčadi „Dražen Petrović“, igrači Otoka Ugljana ostvarili su u Šibeniku petu pobjedu i zauzeli prvo mjesto u košarkaškoj B-1 ligi – jug.Novom će pobjedom prezimiti na čelu ljestvice sve do 17. siječnja iduće godine, kada počinje drugi dio natjecanja. Sigurno je da će, ukoliko se ukaže prilika, zadržati prvo mjesto, ali ne – pod svaku cijenu. Nisu opterećeni, a iz utakmice u utakmicu idu korak po korak. Kao i svaki ozbiljan klub i oni su izvršili svojevrsnu „inventuru“ onog što su postigli.

Napravili smo i postigli dosta, uostalom poredak sve govori, a sve smo učinili sa našim igračima sa otoka Ugljana, te sa tri pojačanja, što je uspjeh više. Marljivo i predano naš trener Ljubo Šoša i igrači trenirali su tjedno tri do četiri puta u dvorani osnovne škole u Preku i spremali se za utakmice. Pored prvog sastava imamo i Školu košarke i predkadetski sastav kojega vodi uspješno trener Jakov Borčić. Škola košarke i predkadeti „izvor“ su obnavljanja kadra u prvom sastavu, jer su na otoku dosta velika osipanja. Nakon srednje škole momci odlaze na fakultet ili na posao, tako da dosta njih prestane igrati, a to nam se događa svake godine – navodi Vedran Jadrijev predsjednik kluba.

Imali ste i igrače „furešte“ ali i zaštićena godišta!?

Da. Imali smo Antonia Mišića, Ivana Piasevolia, Mateja Segarića i Domagoja Bašića, a na posudbi, zaštićeno godište, 16. godina, bili su Kristijan Šoša i Frane Mrva. I s njima smo zadovoljni. Uostalom svi koji su nosili dres zaslužuju naše čestitke, kaže Jadrijev.

Kako uspijevate, s obzirom na specifičnost sporta na otoku, finacijski izdržati?

– Zahvalni smo načelniku Općine Preko Anti Jerolimovu jer da on ne stoji za nas, sigurno da bi teško mogli iznaći mogućnosti za natjecanje i uopće funkcioniranje.

Skladnu košarkašku družinu Otoka Ugljana čine: Ivo Uhoda, Ivan Piasevoli, Ante Šoša, Stipe Nižić, Kristijan Šoša, Lovre Perin, Domagoj Bašić, Matej Segrić, Antonio Mišić, Martin Šoša, Kristijan Sorić, Sebastijan Košta, Jere Mašina, Josip Jerolimov, Frane Mrva, Marino Banović. Trener Ljubo Šoša, predsjednik Vedran Jadrijev.

Napisao i snimio: Ivica Gjergja / Zadarski.hr