Božićna izložba u Domu za starije i nemoćne u Preku

Božićna izložba u Domu za starije i nemoćne u Preku

PREKO – Svijećnjaci, kutijice za nakit, adventski ukrasi, heklane i pletene košarice… Različiti uporabni i ukrasni predmeti od recikliranog papira, plastike, stakla, kamena, drveta, voska.

Puno pjesme, smijeha, domaćih slastica i dobrih želja za predstojeće blagdane pripremili su i ove godine na Božićnoj prodajnoj izložbi korisnici i djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe iz Preka.- Godinu dana marljivo su radili na radnim terapijama ispunjavajući slobodno vrijeme, družeći se i otkrivajući kreativni potencijal za koji možda nisu ni znali da ga imaju, kaže Radmila Bulat, medicinska sestra i voditeljica prečkog doma koja je s kolegama osmislila terapije za dvadeset i jednog korisnika. Prilagođene su psihofizičkom stanju, godinama, nekad se odvijaju u sobama, nekad u zajedničkim prostorijama, a za lijepog vremena radi se vani.
 
Novac od prodajne izložbe uložit će u materijal koji će koristiti na sljedećim terapijama, a cijena pojedinog izloška određena je prema količini utrošenog materijala, objašnjavaju socijalne radnice i medicinske sestre, njih ukupno sedam, koje podjednako uživaju u izradi različitih predmeta sa svojim korisnicima.