Mjesec knjige s najmlađima

Mjesec knjige s najmlađima

PREKO – Na poziv ravnateljice Jadranke Selak, a u povodu Mjeseca knjige koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, Dječji vrtić Lastavica  posjetili su djelatnici Dječjeg odjela Gradske knjižnice Zadar.

U jednosatnom druženju s knjižničarkom Dajanom Brunac, mališani su čitali slikovnice, stvarali svoje priče i na kraju sami napravili jednu slikovnicu.
 
– Svake godine knjižničari Gradske knjižnice Zadar u Mjesecu knjige posjećuju predškolske ustanove kako bi poticali čitanje i razvijanje ljubavi prema lijepoj pisanoj riječi. U sklopu dolaska bibliobusa na otok Ugljan, prvi dan družili smo se s djecom iz Lukorana i Ugljana, a drugi s mališanima iz Preka i Sutomišćice. Svako dijete dobilo je straničnik i naučilo čemu on služi, razgovarali smo o posuđivanju knjiga, prisjetili se njihova posjeta knjižnici u Zadru i bibliobusu koji redovito dolazi na njihov otok, kazala je knjižničarka Dajana Brunac te još jednom naglasila kako je za razvoj djece iznimno važno da im se čita od najranije dobi.